Världsarvet Höga Kusten

Måndag
Påstigning: 07:00 Simhallens parkering Västervik, 07:25 Värmeverket Gamleby. Vi stannar och äter gemensam lunch under dagen och kommer till Sollefteå framåt kvällen. De närmaste tre nätterna bor vi på Hotell Hallstaberget med en otrolig utsikt över Sollefteå, älven, niporna och skogslandet. Efter det att vi tilldelats våra rum samlas vi till gemensam middag.

Tisdag
Efter en stärkande frukost på hotellet åker vi till Mannaminne i Nordinggrå där konstnärerna Anders & Barbro Åberg har sitt livsverk och vi får en rundvisning. På Mannaminne möts man av allt mellan jordbruksmuseum, konstmuseer, kinapaviljong, tunnelbane- och spårvagnar, hus från Ungern, Estland och Norge, ett kustmuseum, en stavkyrka, den gigantiska handsnidade jordgloben i ett eget hus, dragspelsmuseum, teknikhus med massor av fordon, ett drakenflygplan, ett kafferosteri, en bogserbåt från Ångermanälven och mycket, mycket annat. Gemensam lunch sedan åker vi till Naturum Höga Kusten i Docksta. Naturum presenterar 21 platser som alla bär spår av landhöjningen. Vi får en rundvisning i detta naturfenomen som Naturum representerar. Naturum ligger vid foten av det mäktiga Skuleberget där landhöjningen har varit som störst i hela världen! Resan går tillbaka mot Sollefteå och en gemensam middag väntar på hotellet.

Onsdag
Frukost därefter ansluter vår guide. Vi startar dagens utflykter med att åka till Klockhuset i Skadom där Torbjörn Holmer under sin livstid samlade cirka 700 klockor från fyra olika sekler. Vidare åker vi till Lunde vid Sandöbron för att titta på Lenny Clarhälls monument över Ådalshändelserna 1931. Resan fortsätter över Sandöbron där vår guide berättar om tragedin bakom skapandet av dåtidens längsta enspannsbro. Lunch äter vi gemensamt vid Höga Kustenbron och beundrar utsikten över Ångermanälven vid Sveriges näst högsta byggnadsverk efter Öresundsbron. Bron var vid invigningen 1997 världens nionde längsta hängbro. Efter lunch åker vi ut till Barsta kapell från år 1650 och besöker något av de fiskelägena som finns i området. På kvällen väntar en gemensam middag på hotellet.

Torsdag
Frukost och sedan fri tid på hotellet under förmiddagen. Det finns med fördel utrymme att nyttja hotellets faciliteter som inkluderar en Spa-avdelning med enstående utsikt över Sollefteå. Varför inte ta ett dopp i swimmingpoolen, spabadet eller besöka ångbastun. Eller ta en promenad i detta bedårande landskap. Efter utcheckning och gemensam lunch åker vi till Döda fallet. Det beskrivs som en av de största naturkatastroferna i Sveriges historia. 1796 tömdes Ragundasjön på endast fyra minuter och vattenfallet Storforset tystnade. Efter det besöker vi Thailändska paviljongen, som är byggd till minne av Kung Chulalongkorns besök i Ragunda 1897. Tidig kväll anländer vi Sundsvall och Scandic Sundsvall city där vi bor sista natten innan hemresa. Gemensam middag på kvällen och möjlighet att ta en promenad i den vackra stenstaden Sundsvall.

Fredag
Vår hemresedag inleds med frukost. Vi sätter oss tillrätta i bussen och påbörjar resan mot Tjustbygden fyllda av minnen och upplevelser. Stopp för lunch och hemkomst under kvällen.

Pris kr. 6.300:- per person vilket inkl. helpension, guide och inträden. Enkelrumstillägg 920:-

Sista anmälningsdag 2022-05-26 i mån av plats på 0493-50021 eller www.uknabusstrafik.se

Välkomna med!
UKNA BUSSTRAFIK

Datum: 27 jun - 1 jul 2022
Pris: 6300:-

Boka resa

Ukna Busstrafik AB är ett familjeföretag i andra generationen. Vi har mångårig erfarenhet av turism. Företaget bildades 1967 och har idag tjugo anställda med stort kunnande inom bussbranschen.
Kontakt
Kasinge, 594 73 Överum
Meny